Blogi : Identity Compass -henkilöprofilointi, Haarnio Oy

”Olimme haastavassa tilanteessa koeajalla olevan myyjän kanssa, jolta odotimme konkreettisia tuloksia, mutta niitä ei ollut tullut. Epävarmuus kasvoi – oliko kyseinen henkilö oikeasti sellainen, mitä rooliin haettiin? Timo Katajamaan yhteydenotto tuli kuin tilauksesta ja päädyimme käyttämään Identity Compass -henkilöprofilointia.

Se auttoi meitä kirkastamaan tavoitteitamme

Profilointiprosessin ensimmäinen vaihe, jossa määriteltiin tehtävään sopiva ideaali persoona, oli silmiä avaava. En ollut koskaan aiemmin käyttänyt tällaista työkalua, ja vaikka se vaati pysähtymään ja miettimään, mitä oikeastaan haluamme tehtävään valittavalta, niin prosessi oli erittäin arvokas. Se auttoi meitä kirkastamaan tavoitteemme – ei pelkästään myyntituloksien osalta, vaan myös laajemmin siitä, millaista osaamista ja asennetta tarvitsimme tehtävässä. Tämä vaihe herätti paljon pohdintaa siitä, mitä yritys todella tarvitsee, mikä on osoittautunut tärkeäksi pitkän aikavälin suunnittelussa.

Ei pelkkä rekrytointityökalu

Identity Compass ei ole pelkkä rekrytointityökalu – se on oppimisprosessi, joka tuo esiin ihmisen todelliset vahvuudet ja kehitysalueet. Olemme huomanneet, että kaikki profiilitutkimuksiin osallistuneet ovat aidosti tunnistaneet itsensä tuloksista. Erityisesti tilanteet, joissa työnhakija on itse todennut, ettei kyseinen tehtävä ollutkaan hänelle sopiva, ovat auttaneet meitä välttämään virherekrytointeja. Profilointi tuo esiin totuuden ja tekee näkyväksi ne tekijät, joita ei ehkä perinteisellä haastattelumenetelmällä saataisi selville. Tämä on säästänyt aikaa ja resursseja.

Tulokset auttoivat ymmärtämään

Meillä oli myös erityistapaus, jossa profiloimme oman poikani, kun olemme tekemässä sukupolvenvaihdosta yrityksessä. Profilointi oli tässäkin tilanteessa erittäin arvokas. Tulokset auttoivat minua ymmärtämään, missä hän on parhaimmillaan ja mitkä tehtävät voivat olla hänelle haastavampia. Tämä tieto on korvaamatonta, kun valmistellaan uutta sukupolvea ottamaan vastuuta. Poikani oli yllättynyt tietyistä tuloksista, mutta myönsi, että ne olivat osuvia. Tämä vahvistaa sen, miten tarkkoja ja käytännönläheisiä nämä profiilit ovat.

Varmistaa, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä

Kaikki työnhakijat, jotka ovat tehneet profiloinnin ovat kokeneet sen arvokkaaksi itselleen. He ymmärtävät paremmin omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan, ja se auttaa heitä myös kehittymään ammatillisesti. Olemme perheyritys, ja meille on tärkeää, että tiimimme koostuu ihmisistä, jotka aidosti viihtyvät tehtävissään ja ovat sitoutuneita yrityksemme tavoitteisiin. Identity Compass on ollut loistava työkalu tässä, sillä se ei ainoastaan auta löytämään oikeita ihmisiä tehtäviin, vaan myös varmistaa, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Välttää virherekrytointeja

Kaiken kaikkiaan Identity Compass -henkilöprofilointi on tuonut meille syvällisempää ymmärrystä siitä, mitä eri rooleissa vaaditaan ja millaisia henkilöitä niihin tulisi valita. Se on ollut yksi tärkeimmistä työkaluista, joilla olemme pystyneet parantamaan rekrytointiprosessiamme, välttämään virherekrytointeja ja rakentamaan vahvempaa tiimiä.”

Tämä referenssiteksti korostaa Identity Compass -henkilöprofiloinnin monipuolisia hyötyjä, kuten rekrytointien tarkkuutta, oppimisprosessia ja pitkäaikaisten tulosten varmistamista. Profilointi auttaa yrityksiä tunnistamaan oikeat henkilöt oikeisiin rooleihin sekä kehittämään työntekijöitä heidän vahvuuksiensa pohjalta.

#haarniooy #identifitycompass #timokatajamaa #solidea #soveltuvuustestaus #rekrytoioikein

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.