Blogi : Tiedätkö, mihin tehtävään rekrytoit?
Rekrytoinnissa törmää liian usein siihen, että yritykset hakevat X tehtävään joka paikan höylää. Ennen kuin voidaan lähteä etsimään uutta lisää henkilöstöön, pitää tunnistaa aito tarve. Mihin tehtävään nyt oikeasti ollaan hakemassa henkilöä, mihin tarvitaan uusia resursseja?
Mitä vaaditaan hyvään tehtäväkuvaukseen?
Perusteellinen tehtäväkuvaus on yksi rekrytoinnin onnistumisen kivijaloista. On tärkeää määritellä tarve ja avata tehtävänimike termeistä konkretiaan. Tässä rekrytoijalle muutama kysymys, joihin vastaamalla päästään jo hyvään alkuun asianmukaisen tehtäväkuvauksen määrittelyssä:
- Mitä uusi henkilö tulee ratkaisemaan?
- Minkä vuoksi?
- Mitä teillä on rekrytoinnin jälkeen, mitä nyt vielä ei ole?
- Minkälaisin resurssein?
- Mikä on tehtävänimike?
Aloitamme rekrytoinnit aina alkukartoituksella, jonka tarkoitus on määritellä mahdollisimman tarkkaan millaista henkilöä lähdetään hakemaan ja millaisessa ympäristössä hän tulee työskentelemään. Alkukartoituskeskustelun tarkoitus on määritellä sekä rekrytointikonsultille että rekrytoivalle yritykselle million ollaan maalissa. Tämä on tärkeää hyvin johdetun rekrytointiprosessin kannalta.
Rekrytointi on aikaa vievä ja vaativa prosessi. Alkukartoitus on tukijalka johon on hyvä nojata prosessin aikana.
“Jos etsit ”ihan kivaa”, löydät sitä silloin tällöin, mutta et koskaan parasta. Jos alat etsiä parasta, löydät sitä silloin tällöin ja ”ihan kiva” ei enää riitä.”
Kirjoittaja: