Blogi : Mitä rekrytoija toivoo LinkedIn-profiililta?
Oman profiilin parantamiseen on olemassa hyviä ohjeita. LinkedIn jo itsessään neuvoo profiilin luonnissa ja kehittämisessä. Jos LinkedIn mahdollistaa jotakin, niin se kai tarkoittaa sitä, että se homma kannattaisi olla kunnossa myös omassa profiilissa?
Profiilin sisällön voi kuitenkin kokea myös rajaavan mahdollisuuksia ja sen vuoksi asioita haluttaisi jättää mahdollisimman avoimeksi. Ikään kuin jättää vastuu rekrytoijalle, tälle profiilin ulkopuoliselle katselijalle, tulkita sinun potentiaaliasi. Muista, että rekrytoija kuitenkin hakee asiakkaalleen tai vaikka itselleen aina sitä parhaiten sopivaa tyyppiä. Ja sen parhaiten sopivan tyypin löytyminen on aina myös sen tyypin etu.
Mitä profiilista puuttuu?
Näin rekrytoijan näkökulmasta suurelta osalta ihmisistä puuttuu profiilistaan tarkemmat kuvaukset työtehtävien sisällöistä. Yritys, jossa on työskennellyt ja siellä käytetty titteli eivät vielä kerro kovin paljoa. Yleisimmät tittelit voivat yrityksestä riippuen tarkoittaa käytännössä todella moninaisia asioita ja työtehtäviä.
Toinen asia, mikä näin rekrytoijan näkökulmasta olisi oleellista ja erittäin mielenkiintoista, olisi nähdä ihmisen katsovan eteenpäin. Millaisessa työtehtävässä viihtyisit parhaiten, mitä haluaisit tehdä, mihin haluaisit aikaasi käyttää. LinkedIn profiilit, samoin kuin perinteiset cv:t ja hakemukset, katsovat taaksepäin ja kertovat mitä on. “Olen sosiaalinen, tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja monipuolinen osaaja.” Tällä tiedolla ei rekrytoija oikeastaan tee paljon mitään, koska nämä ominaisuudet täytyy vielä jollakin tavalla todentaa.
Olen minäkin positiivinen ja ulospäinsuuntautunut, vaikka oikeasti en ole ollenkaan, kumpaakaan.
Rekrytoijan vinkit:
1. Lisää profiiliisi työtehtäviesi sisältö
2. Katso myös eteenpäin, mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa
Kirjoittaja: